Vi stärker kvinnans ställning i samhället

Det fanns en grupp på fyra flickor från samma stadsdel i Taiz som genomförde ungdomsledarskapskursen tillsammans. De hade alla upplevt sexuella trakasserier av en viss man i deras närområde, men de kände sig alla maktlösa att göra något åt ​​det.


De påverkades emellertid verkligen av advokatkomponenten i Youth Leadership Course, särskilt när de hörde att “tystnad är överenskommelse”.


Dagen därpå efter denna session gick flickorna som en grupp till militärmyndigheterna i deras grannskap. Hanaan agerade som talesman för de fyra, förklarade vad mannen hade gjort och bad dem ingripa för deras räkning och stoppa hans handlingar. Myndigheterna besökte mannen dagen efter och adresserade honom personligen.


Han slutade trakassera tjejerna och de rapporterade att det inte fanns några ytterligare eller negativa konsekvenser från människor i deras samhälle. De sa att denna händelse och dess positiva resolution verkligen har uppmuntrat dem att förespråka och närma sig sina lokala myndigheter nästa gång det finns en fråga.

Du kanske också är intresserad av...

Top