Trafikskola för kvinnor i flyktingläger i Västsahara

 

Mid Sweden Aid är en organisation som arbetar för att förbättra livsvillkoren för människor i nöd. Vi fokuserar särskilt på att stödja och stärka kvinnor i utsatta situationer, som ofta drabbas hårdast av fattigdom, konflikt och diskriminering. Vi tror på kvinnors rätt till självbestämmande, utbildning och hälsa. Ett av våra initiativ är att finansiera en trafikskola för kvinnor i flyktingläger i Västsahara. Detta är ett område som har varit i konflikt sedan 1975, när Marocko invaderade den tidigare spanska kolonin. Sedan dess har tusentals sahariska flyktingar levt i läger i Algeriet, utan någon lösning på deras situation i sikte.

Vi samarbetar med en lokal partner som driver denna skolan och erbjuder körlektioner och teorikurser till intresserade kvinnor. Genom att lära sig att köra bil kan dessa kvinnor få mer självständighet, transportmöjligheter och självförtroende. De kan också bidra till sin gemenskaps utveckling och välfärd. Många av dem har drömmar om att bli lärare, sjuksköterskor eller entreprenörer.

Kvinnorna i lägren lever under mycket svåra förhållanden och har begränsad rörelsefrihet. De har också lidit av brist på mat, vatten, hälsovård och utbildning i över 40 år. Under de åren ha de dock visat en stor organisatorisk kapacitet och ett ledarskap i det civila samhället. Där de skapat olika kommittéer och föreningar för att främja kvinnors deltagande, utbildning, hälsa och kultur. De har även kämpat för sina rättigheter och sin rätt till självbestämmande.

Vi på Mid Sweden Aid är stolta över att kunna stödja dessa modiga och engagerade kvinnor och hoppas att du vill vara med att göra skillnad i deras liv. Genom att ge en gåva till vår organisation kan du hjälpa oss att fortsätta driva trafikskolan för kvinnor i flyktingläger i Västsahara. Din gåva kan vara skillnaden mellan ett liv i isolering och ett liv i frihet. Tack för ditt stöd!

Du kanske också är intresserad av...

Top