En familj var i nöd och du gav hopp på ett praktiskt sätt

Fatima fördrevs med sina barn på grund av kriget. Hon är ansvarig för sin familj trots sin dåliga hälsa efter att ha drabbats av en stroke. ITDC-teamet märkte att hon hade svårt att prata och inte kunde röra sitt högra eller vänstra ben när hon besökte henne. Följaktligen kunde hon inte få någon inkomstkälla. Hennes son sa, “Jag arbetar för en dagslön, men inte regelbundet på grund av kriget, men min inkomst är inte mer än 1500 YER per dag.” [cirka. 21kr]


Deras situation tvingade familjen att låna, minska sina inköp av mediciner samt ta bort barnen från skolan. Fatima sa, “ITDC är den enda organisationen som kom till vårt hus och verifierade våra behov.” ITDC-teamet märkte att hon blev förvånad över organisationens och dess teams trovärdighet. Hennes son tillade: ”Tack för att du levererade matkorgen. Den här månaden kommer jag att kunna tillhandahålla tre nödvändiga mediciner för min mamma genom att använda de pengar som skulle ha spenderats på matköp ”.

Du kanske också är intresserad av...

Top